Vastuullisuus

Meille vastuullisuus tarkoittaa ennenkaikkea vastuuta valmistamistamme tuotteista, työntekijöistämme sekä yhteiskunnasta, jossa toimimme. Lentolan lastenvaatetehtaan takana toimiva Tam-Silk Oy on ensimmäinen kotimainen vaatevalmistaja, jolle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

Meille vastuullisuutta on myös tuotannon täydellinen läpinäkyvyys ja mielellämme kerromme vaatevalmistuksesta. Järjestämme myös yleisövierailuja tuotantotiloissamme vieraileville ryhmille. Yhtiö työllistää kirjoitushetkellä 34 henkilöä, joista 22 on ompelimon tuotantotöissä. Kaikki työntekijämme työskentelevät Kangasalla tehtaalla poislukien suunnittelijamme, joka työskentelee Helsingissä.

Yhteiskuntavastuu

Yhtiö työllistää kirjoitushetkellä 34 henkilöä, joista 22 on ompelimon tuotantotöissä. Kaikki työntekijämme työskentelevät Kangasalla tehtaalla poislukien suunnittelijamme, joka työskentelee Helsingissä. Yhtiön tuotto sijoitetaan toiminnan kehittämiseen sekä työntekijöiden tuotantobonuksiin. Maksamme kaikille työntekijöillemme työehtosopimusten minimiä parempaa palkkaa sekä olemme maksaneet työntekijöille yhtiön tuloksesta ja erityisestä venymisestä tuotantobonuksia. Pyrimme palkkaamaan myös henkilöitä, joiden on muuten vaikea sijoittua työelämään esimerkiksi mahdollistamalla osa-aikaisen työskentelyn.

Materiaalit

Käyttämämme villa on mulesing-vapaata ja Ökotex-sertifioituja. Käyttämämme villasilkkilanka ostetaan italialaiselta Filivivi srl:ltä sekä saksalaiselta Südwolle Groupilta. Villa ja silkki ostetaan lankaan ns. raaka-ainetukusta. Langan valmistaja ostaa tietyn määrän mulesing-vapaata villaa, jolloin se voi myydä saman määrän mulesing-vapaata lankaa.

Neulosvalmistus

Valmistamme itse kaiken käyttämämme neuloksen Kangasalla omalla tehtaallamme. Neulosvalmistetaan pyöröneuloskoneilla. Neulonnan jälkeen neulos vesipestään alihankkijallamme Värisävy Oy:llä, Nivalassa. Vesipesu poistaa neuloksesta langan luontaisia öljyjä, jotka helpottavat neulomisprosessia vähentäen langan katkeilua neulonnassa. Öljyjen poisto pehmentää neulosta merkittävästi.

Leikkuu ja kokoonpano

Neulokset leikataan käsin Kangasalla omalla tehtaallamme ja ne menevät tämän jälkeen sarjaompeluun. Ompelussa kiinnitetään tarpeelliset merkit tuotteisiin. Kun tuote on valmis, se menee laaduntarkistukseen ja pakkaukseen, jonka jälkeen tuote varastoidaan.

Postitus ja kuljetus

Käytämme kuljetukseen kuluttaja- ja jälleenmyyjäasiakkailleen  Postin, Matkahuollon sekä Schenkerin palveluita. Nämä kuljetukset toimitetaan maanteitse. Olemme hyvittäneet verkkokauppatilausten kuljetuksista aiheutuneet hiilidioksidipäästöt vuodesta 2019 alkaen sveitsiläisen MyClimate.org -säätiön kautta.