Kiertotalouspantti®

Oletko koskaan ajatellut mitä vaatteelle tapahtuu kun se tulee elinkaarensa päähän? Mikä on vaatteen valmistajan vastuu vaatteesta kun sitä ei voida käyttää enää syystä tai toisesta? Me olemme.

Olemme ottaneet käyttöön kaikissa Lentolan lastenvaatetehtaan tuotteissa kiertotalouspantin. Kiertotalouspantti on 5€ euron arvoinen lahjakortti, jonka saa kun hän palauttaa Lentolan lastenvaatteen meille sen elinkaaren lopussa. Palautus on maksuton ja palauttaminen tapahtuu verkkokauppapalautuksena.

Kiertotalouspantti

Kiertotalouspantti®

Aika tehdä konkreettisia tekoja

Kiertotalouspantin hyödyt ovat monet. Lentolan lastenvaatteet kertyvät elinkaarensa päässä takaisin meille valmistajalle, jolloin me pystymme kootusti ja tehokkaasti hyödyntämään vaatteiden jatkokäytön ja -jalostuksen. Kiertotalouspantti vähentää vaatteiden päätymistä kotitalousjätteeksi ja pienentää näin vaatteiden elinkaareen liittyvää ympäristökuormitusta merkittävästi. Lentolan lastenvaatteesta tiedät, että valintasi on ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren ajan.

Muista myös, että kiertotalouspantillinen vaate on aina vähintään 5€ arvoinen kunnosta riippumatta. Saat lunastettua pantin maksutta. Yksi kiertotalouspantin hyödyistä on myös pidempi elinkaari, sillä vaatteen arvo ei koskaan mene nollaan ja sen jälleenmyynti arvo myös käytettynä on aina vähintään 5€.

Vaatteen elinkaaren pidentäminen pienentää ympäristökuormitusta.

Jatkohyödyntäminen

Kun käytöstä poistettu lastenvaate päätyy meille sen jatkohyödyntäminen voidaan tehdä tehokkaammin, koska volyymit ovat suuremmat kuin yksittäisillä vaatteilla. Ensisijaisesti vaatteista pyritään jatkojalostamaan uusia, pienempiä tuotteita. Tällaisia tuotteita ovat kierrätysvaatteet, kuten esimerkiksi lastenvaatteet tai pienet asusteet. Kierrätysvaatteita ei vielä löydy mallistosta, mutta ne tulevat valikoimiin kun olemme saaneet riittävästi kierrätettyä materiaalia.

Osa tuotteista voidaan hyödyntää teollisuuden tarpeissa. Vaatimuksena teollisuuskäytölle on, että tekstiili voidaan muuntaa esimerkiksi takaisin raaka-aineeksi. Lentolan lastenvaatteet on valmistettu puhtaista luonnonmateriaaleista eivätkä ne sisällä elastaania.